10/21/2011

Lyxig mandelmassakaka med trädgårdsbär

Malmö

Tack vara Tea på Söta saker har jag hittat min nya favoritkaka! Jag gjorde en liten twist på originalet eftersom jag plockade hallon och björnbär från trädgården hemma i Lund och har velat få med dem i en kaka länge!
Och visst är det gott att baka en mustig chokladkaka och ringla över varma bär, men jag var helt enkelt (trott eller ej!) inte sugen på choklad idag. Mycket märkligt, men man har väl dagar då man inte är det...
Jag bakade en kaka som heter Lyxig mandelmassakaka och den gör verkligen själ för namnet!

Alla ingredienserna har man hemma, utom möjligen mandelmassan. Jag sprang ut och handlade hem!

Lyxig mandelmassakaka med trädgårdsbär

2 ägg

2 dl socker

2 3/4 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 dl vispgrädde

50 gram smält smör

200 gram riven mandelmassa

1 dl hallon och björnbär

Vi börjar med bären!
 Lägg bären i en kastrull på svag värme och häll över lite socker.

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret och låt svalna medan du vispar ägg och socker vitt. 
Rör ner grädden.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och rör ner i äggblandningen.
Rör ner smöret.
Riv mandelmassan grovt och blanda ner.
Häll hälften av smeten i en smörad och bröad form häll över varmt bär-mos.
Häll på den resterande smeten och marmorera kakan genom att dra en gaffel genom den.
Ställ in i ugnen ca 50 minuter.

Njut med lite bär-mos på toppen!

Två munsbitar i mandelmusselformar








 Tagen på bar gärning!

Med bär-mos på toppen! 


1 kommentar: