10/22/2011

Underbara älskade höst!

Lund

Idag gjorde jag och Jeppe en utflykt till Lund som resulterade i en tur med familjen (-Sander) till Måryd, ett naturreservat en bit utanför Lund. Vilken fantastisk dag för en utflykt! Solen sken, det var inte kallt och alla löven har intagit någon sorts limegrön/gul/orange/röd färg beroende på vart på träden de sitter.

Måryd är känt för sina dammar med kräftor, men idag var det nog för kallt, för vi såg bara en ynka kräfta! När vi var mindre brukade vi åka dit med varsin hink, varsin klädnypa, tråd och ett paket korv och locka på kräftorna. Vi fick ofta upp några stycken som vi hade i hinken ett litet tag och sedan släppte vi ut dem när vi fikat klart på släta bullar, potatissallad och saft!

Idag "fikade" vi istället hemma i Lund, det blev lyxmiddag med fläskfilé, potatismos och trattkantarellsås!
Så gott! Till teet efter smakade det väldigt bra med Remi! Mmm! Hur bra dag som helst!

Jeppe tog några fantastiska bilder från Måryd som jag ska försöka lägga upp imorgon!

Underbara älskade höst! Äntligen!

2 kommentarer:

  1. och här har den precis börjat övergå i.. ja det där som kommer innan vinter. En stormnatt och POFF så var i princip alla löv på marken. Så njut av färgerna! Jag vill se bilderna!

    SvaraRadera
  2. Snart är väl vintern hos dig? Härligt!
    Hur är det med cykelpunkan? :/
    Vad ska du göra i vinter förresten, tänker du göra en "snöförnekande-skåning" och cykla på is, eller skaffar du en spark? ;D (Jag röstar för det sista!!)

    SvaraRadera