Malmö
Idag bakade jag Söta Citronrutor ur boken Kladdkakor och annat gott.
Hur lätt som helst! Du börjar med att göra botten, och när den är i ugnen hinner du göra fyllningen! I receptet står det 4 msk citronsaft, men jag trotsade det och använde hela citronen för att få syrligare rutor (ca 6 msk), det är en smaksak!
Idag bakade jag Söta Citronrutor ur boken Kladdkakor och annat gott.
Hur lätt som helst! Du börjar med att göra botten, och när den är i ugnen hinner du göra fyllningen! I receptet står det 4 msk citronsaft, men jag trotsade det och använde hela citronen för att få syrligare rutor (ca 6 msk), det är en smaksak!
Söta Citronrutor
Botten:
125 gram smör
5 msk socker
3 dl vetemjöl
Fyllning:
4 ägg, lätt uppvispade
2 ½ dl socker
4 - 6 msk citronsaft
1 tsk rivet citronskal
4 msk mjöl
½ tsk bakpulver
Botten:
125 gram smör
5 msk socker
3 dl vetemjöl
Fyllning:
4 ägg, lätt uppvispade
2 ½ dl socker
4 - 6 msk citronsaft
1 tsk rivet citronskal
4 msk mjöl
½ tsk bakpulver
Börja med botten:
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en fyrkantig form
Vispa smöret och sockret fluffigt och vänd ner mjölet med en metallsked.
Tryck ut degen i formen och baka av ~20 minuter
Fortsätt med fyllningen:
Vispa ägg och socker fluffigt och rör ner citronsaften och citronskalet.
Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner i äggsmeten i omgångar.
Häll fyllningen i skalet och baka av i mitten av ugnen ca 25 - 30 minuter eller tills den stelnar.
Låt kakan svalna i formen och skär sedan i fyrkantiga bitar.
Pudra med florsocker!
Jag har ju ingen kamera, men hittade bild på dem från den här sidan!
Vispa smöret och sockret fluffigt och vänd ner mjölet med en metallsked.
Tryck ut degen i formen och baka av ~20 minuter
Fortsätt med fyllningen:
Vispa ägg och socker fluffigt och rör ner citronsaften och citronskalet.
Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner i äggsmeten i omgångar.
Häll fyllningen i skalet och baka av i mitten av ugnen ca 25 - 30 minuter eller tills den stelnar.
Låt kakan svalna i formen och skär sedan i fyrkantiga bitar.
Pudra med florsocker!
Jag har ju ingen kamera, men hittade bild på dem från den här sidan!
Gillar att du "bakade av" den!!
SvaraRaderaYeah, det låter ju lite proffsigare ;)
SvaraRadera