Dagens smakexperiment blev en Valnötsbrownie med en Earl Grey "frosting".
Ville ta bild, men den blev en succé och tog tyvärr slut innan kameran kom fram..
Valnötsbrownie med Earl Grey Deluxe frosting
Brownie
175 g smör
3 ½ dl socker
1 dl kakao
½ dl sirap
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ½ dl vetemjöl
2 dl valnötter
175 g smör
3 ½ dl socker
1 dl kakao
½ dl sirap
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ½ dl vetemjöl
2 dl valnötter
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ugn 175 grader
Smörj och mjöla en ugnsform ca 26 x 26 cm.
Blanda smör, socker, kakao, sirap, salt och vaniljsocker med elvisp.
Blanda i äggen och sikta i mjölet.
Vänd sist i valnötterna.
Häll upp smeten i formen och baka av i ~ 15 - 25 minuter och låt sedan kakan svalna.
Earl Grey Deluxe frosting
2 dl gräddfil
½ - 1 dl florsocker
1 "nypa" Earl Grey Deluxe
1 tsk socker
Ugn 175 grader
Smörj och mjöla en ugnsform ca 26 x 26 cm.
Blanda smör, socker, kakao, sirap, salt och vaniljsocker med elvisp.
Blanda i äggen och sikta i mjölet.
Vänd sist i valnötterna.
Häll upp smeten i formen och baka av i ~ 15 - 25 minuter och låt sedan kakan svalna.
Earl Grey Deluxe frosting
2 dl gräddfil
½ - 1 dl florsocker
1 "nypa" Earl Grey Deluxe
1 tsk socker
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mortla teet med sockret.
Vispa alla ingredienserna med ballongvisp.
Ställ in i kylskåp.
Den blir väldigt lös, mer som en sås.
Jag fick ut 12 stora bitar från det här receptet som jag portionerade ut "glasyren" på och serverade med en kopp vadå?
Mortla teet med sockret.
Vispa alla ingredienserna med ballongvisp.
Ställ in i kylskåp.
Den blir väldigt lös, mer som en sås.
Jag fick ut 12 stora bitar från det här receptet som jag portionerade ut "glasyren" på och serverade med en kopp vadå?
låter jättegott!
SvaraRadera