9/24/2011

Björnbärsgrottor

Malmö

Imorse vaknade jag hemma i min säng i Lund (åh vad jag älskar den sängen.) Inget ont om sängen vi har nu, men den är liksom inte ens i samma division som min säng hemma i Lund.

Jag klev upp och läste tidningen (åh denna lyx att ha en morgontidning) till min skorpdoppsfrukost med pappa, also known as Daddy.

Sen spratt det i fingrarna när jag öppnade skafferiet (åh, om man ändå hade kryddor och potatismjöl och pinjenötter och... och... och...) och dagens energi kanaliserades genom bakning av Björnbärsgrottor! (f.d Hallongrottor)

Så, här är mitt recept på Björnbärsgrottor

125 g smör

3/4 dl socker

2 dl vetemjöl

½ dl potatismjöl

2 tsk vaniljsocker

~1 tsk bakpulver

½ - 1 dl björnbärssylt


Innan vi börjar kladda:
Sätt ugnen på 200 grader
(och glöm inte kolla så du tagit ut stekjärn och sånt, om du som jag gör, förvarar sådant i ugnen)

Vispa smör och socker poröst.

Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt det till din porösa fett/sockerblandning och rör ihop till en deg.

Rulla köttbullestora degkulor, gör en fördjupning i mitten på varje kaka och placera dem i en liten bakform.


Hämta din pappa, eller vem som helst som är hemma och sätt dem i arbete med att klicka i björnbärssylten i kakorna. (Snåla inte med den!)


Baka av i mitten av ugnen ca 10- 12 minuter och låt sedan svalna.

(Jag vet att det är svårt att vänta när man har kakor framför sig, men det är värt det, de är faktiskt godare kalla!)


(och nej det finns inga bilder på resultatet för jag gav hälften till mina grannar och sen var resten borta innan jag hann ropa "Kamera!"

2 kommentarer:

  1. "The Daddy" kan intyga att de var goda!

    SvaraRadera
  2. Idag har jag testat ditt recept, kakorna står i ugnen i detta nu, men jag gillade att de inte var så torra om du kikar in på min blogg och följer länken till mina recept så kommer du se resultatet, jag har istället för sylt använt, polly, dumle och geléhallon. Lite skojigt att prova.

    www.jozebelle.se

    SvaraRadera