Malmö
Vi knackade upp en kokosnöt idag efter lite tips från Youtube!Ett spännande eftermiddagsäventyr som resulterade i kokosvatten över halva bordet och som följdes av ett antiklimax när vi satt där och tänkte: Jaha, var det allt? Vad gör vi nu?
Vad gör man egentligen med en kokosnöt? Vad lagar man med den? Vad bakar man med den?
Hur länge håller den i kylen?
Det är nästan som att skaffa ett nytt husdjur eller en surdeg:
Hur tar man hand om den? Hur många gånger om dagen ska den ha mat? Hur mycket ska man rasta den?
Nu ligger nöten, öppnad i två halvor, ensam och övergiven på köksbordet medan Jesper spelar Game Boy och jag förgäves googlar "Vad gör man med sin öppnade kokosnöt?"
Har för mig att man använder mycket kokos i asiatisk mat som malaysiskt eller indonesiskt. Du kan ju annars riva den så har du riven kokos när du ska baka :)
SvaraRadera