3/12/2012

Valnötter och areaformler!

Malmö
Nyss hemkommen från jobbet har jag hunnit göra mig redo för sängen samt upptäcka att väldigt många sökt på ord som "hårig armhåla" och "melodifestivalen idag!

Jag vill skriva om saker som ligger mig varmt om hjärtat. Bakning gör det, simning, musik, vänner, min familj och tusen andra saker. Men min hjärtefråga kommer alltid att vara mobbing. Vad kan vi göra? Varför gör vi inget fast vi kan? Och varför är det så normalt med mobbing att den nästan glöms bort och blir socialt accepterat?

Idag har jag fräschat upp mina mattekunskaper och suttit i kassan. Det är kul att se att runt klockan halv nio, blir alla väldigt fnissiga. Både kassörskor och kunder. Tröttheten tar över och det är helt plötsligt okej att skämta eller småprata.
Idag fick jag till exempel lära mig från en kund att om man äter en banan till mellis bör man äta en näve valnötter också för att stabilisera sockret. Hur stor är en näve då? 6-8 nötter!
Från min mattebok fick jag lära mig att en triangels area räknas ut med formeln: Area = ½ x basen x höjden
Tänk vad man glömmer så fort man slipper undan skolmatten!

Jag gillar mitt jobb!

Go'natt!

2 kommentarer:

  1. Var är den bilden tagen?:) Den är väl inte från lägenheten? Blir lite orolig att jag helt tappat minnet :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är tagen hos i Härnösand! :) Du har inte tappat minnet! Men du borde komma hit och se hur vi bonat om i Mias lägenhet!

      Radera