12/17/2011

Födelsedag i dagarna tre!

Malmö
Igår var det dagen jag räknat ned till sedan mitten av oktober: den 16e December.
Min tjugoandra födelsedag! Åh, som jag älskar födelsedagar!
Jag blev väckt med morotstårta på sängen som Jesper bakat dagen innan i största hemlighet och på kvällen var vi hemma i Lund på middag med macarons och en underbar frukttårta efter maten!

Mitt födelsedagsfirande har varat i dagarna tre. Först den 15e, med kak-kalas, julmust och underbara människor, sedan själva dagen då födelsen tidigare ägt rum och idag hade Jesper en extra present inplanerad: en tur till Folkets Parks Terrarium!

Vi strosade runt bland giftormar, håriga spindlar, mindre håriga spindlar (Svarta Änkan) och sköldpaddor. Och när de skrämt upp oss till bristningsgränsen fick vi möta krokodilerna och sedan ville de att vi skulle gå in i aprummet där de hade fria apor i rummet, vilket jag genast sa: "hm" till, "vi kanske ska gå och kolla lite på papegojorna först..!" (jag ville inte riktigt ha en apa på axeln...)

Så vi mötte Douglas, självaste Pippi Långstrumps papegoja (ja, han lever och frodas fortfarande) och vi klickade på direkten genom att ha lite call and respond där inne bland fiskar och fyra söta wallabies!

Sedan gick vi tillbaka till aporna och det var nog dagens höjdpunkt!

Dvärg-silkesapor, flygande hundar och ödlor var lösa i rummet och vi fick se en liten show mellan två apor som lekbusade med varandra och for runt i hela rummet bakom glas medan gröna och orangea leguaner sömnigt tittade på.

Vilken födelsedag! Inte konstigt att jag älskar att fylla år!

Tack alla som gjorde min dag fantastisk!

Födelsedagsmys kvällen innan
Rulltårtspyramid!


Fantastiske underbaraste bästaste Jeppes morotstårta!

Frukttårta hemma i Lund!


Douglas med kompis... :PEna krokodilen
 
Apan är lös!!!
Sömnig leguan

Min kompis dvärg-silkesapan som först var jätterädd för mig med sedan blev jättenyfiken!


1 kommentar:

  1. Jag hade svimmat vid krokodilerna. Herregud!

    SvaraRadera