12/05/2011

Earl Grey Maränger!

Malmö
Efter prinsesstårtebaket blev det två äggvitor över, och jag tänkte att det är ju ganska onödigt att slänga dem!

Så jag slog upp ett recept på maränger i min nya bok, altererade receptet och elvispade iväg!


Earl Grey Maränger

ca 30 stycken små maränger

2 äggvitor

3/4 dl Earl Grey Socker 
(Mortla två tepåsar Russian Earl Grey (Lipton) + två tsk socker och blanda ut med en dl socker)

Ugn: 100 grader
Vispa äggvitorna i en ren och torr bunke.
Vispa till ett lätt skum och tillsätt sockret i 3 - 4 omgångar med några minuters mellanrun.
Vispa oavbrutet tills massan håller formen! (Det är ganska länge..)

Klicka eller spritsa ut små maränger på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter (enligt boken) eller 2 timmar (enligt min ugn) eller tills marängerna lossnar från bakplåtspappret.





2 kommentarer:

  1. Åh, vilket spännande recept! Jag tror på det här och ska HELT KLART prova det! YUM <3

    SvaraRadera
  2. Prova! De smakade väldigt gott till glass och kolasås! ;)

    SvaraRadera