11/04/2011

Fikalänkar: Jonna Jinton

Lund
Jag vill starta en ny grej i bloggen! Fikalänkar
Något för er att surfa in på under fikarasten, precis som jag gör!
Första fikalänken blir:
Jonna Jinton
Jeppe skickade en länk till mig en gång förra året och sa att det nog var något jag skulle gilla.
Av en händelse hade han råkat googla sig till bloggen, och vilken lyckoträff! Jag läser den här bloggen varje dag!

Jonna Jinton kommer från Göteborg, men har flyttat upp till Grundtjärn i Västernorrland.
Där har hon nära till naturen och arbetar med att starta upp ett företag som säljer smycken.

På Jonnas blogg berättar hon öppet om vardagen och det är kul hur förvånansvärt lätt man lär känna henne.
Vad jag gillar mest med Jonna är hennes optimism som är så otroligt smittande!
Klart man kan flytta upp till en övergiven skola mitt i de norrländska skogarna och starta ett företag samtidigt som man ska hugga ved för vintern, laga bilen och ta hand om ett helt hus ensam. Man kan klara allt man vill, bara man lägger manken till!
Hur kan man inte bli peppad av det där?
Jag vet att jag i alla fall minst en gång om dagen tänker att jag skulle vilja flytta till Norrland, bo i en stuga med vackra fönster, riktiga trägolv, elda i vedspis, ha en huskatt eller något annat djur, baka kakor, läsa böcker, köra in till stan, bada i en tjärn, gå långa promenader i skogen och plocka svamp.

Men hennes blogg triggar inte bara tanken att rymma från storstaden, utan även tankar om framtiden och drömmar. Ens egna drömmar!

Det är väldigt många som skriver till henne att det är även deras drömmar att "göra en Jonna Jinton" och flytta uppåt landet, men att de inte kan för ditt eller datt. Även jag är en sådan!
Men jag tror att om man verkligen vill något med hela sitt hjärta, då genomför man det utan att komma med ursäkter. Man ska följa sina drömmar. Men hur många gör det egentligen?
Därför tycker jag att Jonna är en sann inspiration.
Inte för att hon gick emot alla "normer" som säger att en 21-åring ska leva studentliv eller finna sig själv i Asien, men för att hon följer sina drömmar.

Ladda upp med två kolakakor och en kopp Chai. Gå sedan in på Jonnajinton.se för att ta en titt på hennes magiska bilder på norrsken och själva få känna på hur inspirerande och unik hon är!4 kommentarer:

 1. Åh, fikabloggar, bästa grejen! Har alla åtta flikar i min telefon uppe så jag snabbt kan kolla mina favoritbloggar på min 15minuterast, nu blir det klurigt när jag måste läsa både din och Jonnas blogg också. Får göra mappar och tänka om. Det är ju värt besväret!

  SvaraRadera
 2. Aaaaah! Vad kul att du gillar't! :D

  SvaraRadera
 3. Tack underbara du för det fina du skrivit om mig och min blogg!! ÅH vad go du är!! Är så glad att du läser min blogg!!
  STOR kram till dig! <3
  /Jonna

  SvaraRadera
 4. Nä vad roligt att du hittade hit och vad kul att du gillade det! Det är så kul att läsa din blogg, fortsätt alltid skriva och fota, för allas skull! ;D

  SvaraRadera