Malmö
Gårdagens lunch var riktigt god, så jag tänkte dela med mig av den!Potatisarna ska vara i ugnen i en timme, men tonfisken snodde jag ihop på 5 minuter, så det är en rätt som i princip lagar sig själv!
Bakad potatis med hemmagjord tonfiskröra
2 bakpotatisar
1 gul lök
1 burk tonfisk
5 msk majonnäs
1 tomat
1 halv burk majs
curry
salt och peppar
Ugn: 225 grader
Skrubba potatisarna och skär ett kryss i båda.
Pensla dem med lite olja.
Hutta in dem i ugnen en timme.
Hacka löken, blanda ihop med tonfisken.
Rör ihop det med majonnäsen.
Rör ihop det med majonnäsen.
Skär tomaten i fyra klyftor och skär ut kärnorna/mitten.
Skär resten av tomaten i kuber och blanda med tonfisken.
Rör i en halv burk majs.
Salta och peppra efter smak, och samma gäller för curryn. Jag hade på lite mer än ½ tsk.
Ställ in i kylen tills potatisarna är klara (och det känner man genom att klämma på dem)
Ställ in i kylen tills potatisarna är klara (och det känner man genom att klämma på dem)
(OBS! Med en grytlapp!)
Spara tonfiskröran som blir över och få en underbar frukost dagen efter:
Rosta en bit bröd och lägg på en klick röra. Mmmmm...!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar