10/27/2011

Kärleksmums och allt det vackra i höstrusket!

Malmö

Jag älskar hösten, alla skeden av hösten! Till och med dagar som idag är väldigt vackra, även då det regnar och är ruskigt kallt utomhus.

 

Sebastian stannade förbi på en fika! Så jag snodde ihop Mockarutor/Kärleksmums/Snoddas/Kramforskaka/kalla-det-vad-fan-du-vill-men-gott-är-det! Sen kom Jeppe hem från praktiken och vi kalasade på te och kaka, medan killarna upptäckte gemensamma intressen och jag löste Rubiks kub.
Det är faktiskt väldigt mysigt att vara djupt försjunken i sina egna tankar och ibland höra "Protoss" "Spamma" och "Jaaaaaaa!" från köket (sista uttrycket var överexalterat instämmande!)





Nu har Jeppes kompis Mattias varit här och vi har ätit ännu mer kaka, druckit ungefär en liter mjölk och kollat på Going the Distance ännu en gång! Det är den bästa filmen jag sett 2011!

Kärleksmums
 Receptet är direkt taget från Arla, märk väl att det ska vara KO mjölk! Hehe.
 (För övrigt är detta verkligen inte det bästa receptet på kärleksmums, men i brist på annat...)

Ingredienser

150 g Arla smör
1 1/2 dl Arla Ko mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Glasyr
75 g Arla smör
3/4 dl starkt kaffe
1/2 dl kakao
1 1/2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker

Garnering
1 dl kokosflingor
 
Jag använde pärlsocker i brist på kokos
Gör så här
Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna pärlsocker.




2 kommentarer:

  1. Vilka fina höstbilder och goda mumsar!

    SvaraRadera
  2. Fint med pärlsocker på kärleksmumsen istället för kokos =D

    SvaraRadera