Malmö
Jag måste bara dela med mig av dagens lunch, den blev så galet god.
Är så glad över hur fint äpple och vitlök gifter sig i munnen. Syrligt och sött.
För två portioner behövs:
2 köttfärsbiffar
(Vi hade färdiga i frysen men annars: Malet kött, salt, peppar. Man kan ju ta ägg och havregryn också för saftighetens skull)
1 lök, finhackad
En näve frysta Haricots Verts
1 vitlöksklyfta, pressad
½ äpple, skivat tunt
2 små kokta potatisar
Stek biffarna så de får stekyta och skjuts in i ugnen på ca 200 grader
Hacka löken och "he i de" i stekpannan tillsammans med pressad vitlök och Haricots Vertsen.
Skiva äpplet tunt och låt det goa till sig i stekpannan med resten av kompisarna.
Lägg nu i den skivade potatisen och det blir fest i stekpannan.
Ta ut biffarna ur ugnen när det luktar så gott i köket att du inte vill vänta längre och servera med stekt potatis!
Hacka löken och "he i de" i stekpannan tillsammans med pressad vitlök och Haricots Vertsen.
Skiva äpplet tunt och låt det goa till sig i stekpannan med resten av kompisarna.
Lägg nu i den skivade potatisen och det blir fest i stekpannan.
Ta ut biffarna ur ugnen när det luktar så gott i köket att du inte vill vänta längre och servera med stekt potatis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar