9/21/2011

En fest i munnen!

Malmö

Jag måste bara dela med mig av dagens lunch, den blev så galet god.
Är så glad över hur fint äpple och vitlök gifter sig i munnen. Syrligt och sött.

För två portioner behövs:

2 köttfärsbiffar
(Vi hade färdiga i frysen men annars: Malet kött, salt, peppar. Man kan ju ta ägg och havregryn också för saftighetens skull)

1 lök, finhackad

En näve frysta Haricots Verts

1 vitlöksklyfta, pressad

½ äpple, skivat tunt

2 små kokta potatisar


Stek biffarna så de får stekyta och skjuts in i ugnen på ca 200 grader

Hacka löken och "he i de" i stekpannan tillsammans med pressad vitlök och Haricots Vertsen.

Skiva äpplet tunt och låt det goa till sig i stekpannan med resten av kompisarna.

Lägg nu i den skivade potatisen och det blir fest i stekpannan.

Ta ut biffarna ur ugnen när det luktar så gott i köket att du inte vill vänta längre och servera med stekt potatis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar