10/25/2012

Chipskakor

Malmö

Igår påbörjade jag ett bakprojekt som jag hade väldigt höga förväntningar på.
Tyvärr föll det hos mig, men det gick hem hos Jesper som var väldigt skeptisk i början, och även hade en ganska bekymrad min när han tog första tuggan..

Receptet kommer från Bake My Day och jag tog bara i 2 dl chips samt använde 200 gram Marabou mjölchoklad istället för att blanda ut det med mörk choklad.

Chipskakor

225 gram smör
1,25 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 dl krossade Sour cream & onion-chips

Vispa smör och strösocker krämigt. Rör ner vetemjöl och chips. Nyp ihop till en smidig deg. Rulla små bollar och lägg på en plåt. Tryck till dem (med en gaffel/handflata/tumme/vad-du-vill) och grädda i 175 grader i 12 minuter. Låt svalna och lägg ihop två och två med mjölkchokladfyllning i mitten.

Chokladfyllning


200 gram marabou mjölkchoklad
1,5 dl vispgrädde

Bryt chokladen. Koka upp grädden. Ta kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen. När du har fått en härligt glansig chokladkräm häller du över den i en skål, sätter plastfolie över och låter den stå i rumstemperatur tills den har fått rätt konsistens. (Eller i kylen över natten, succé!)



(Obs! Månadens sötsak på Söta saker är Fredag! Vad passar bättre än chipskakor? Det här är mitt bidrag!)

2 kommentarer:

  1. har han skaffat lika skjorta som mig?? SNYGG skjorta. kakorna låter spännande!! hur kommer man på idén?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Den är jättesnygg! :D Du får smaka någon gång. Önskar att jag hade följt med upp nu, då hade du fått! :)

      Radera