4/13/2012

Vår första dag i Paris, med foton och allt!

Malmö
Första dagen i Paris vaknade vi upp i Jespers kusins lilla lägenhet mitt i Montmartre, åt en sockrig frukost (det skulle bli en återkommande frukost resten av veckan), snörade på oss skorna och gick den korta promenaden upp för trapporna till Sacré-Coeur där vi njöt av 16 graders strålande sol, den där magnifika utsikten som man sett på alla andras foton och svalkan inne i den proppfulla Basilikan.

Efter att ha blivit påhoppade av försäljare som ville visa oss trick medan de skulle plocka våra plånböcker åt vi lunch på ett trevligt brasserie som låg på vägen till Parc Monceau där vi senare träffade Jeppes kusin Stephanie. Där satt vi satt på en parkbänk och jag kollade slött på allt och alla runtomkring oss medan Jeppe konverserade på ett språk jag bara förstår när jag är utvilad och det talas relativt långsamt och förenklat, hehe.

Till förrätt: Räkcocktail

Underbar lövbiff med vitlök- och persiljesmör, serverat med pommes frites!Vi fick middag hemma hos Stephanie och Particia (Jespers moster), och efter en Quiche Lorraine och vin promenerade vi hela vägen hem till Montmartre, vilket var en bit.
Behöver jag förklara att båda somnade som klubbade sälar den kvällen, nästan innan vi ens fått skorna av oss? Då vet man att det varit en lyckad dag! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar