3/08/2012

Årets godaste kladdkaka: Lys Melk-Kladdkaka!

Malmö
Igår kom Anton ner från Stockholm, så vi kunde äntligen baka månadens, nej, årets bästa kladdekaka!
Smakerna har ju till stor del att göra med varför det blev så gott (gott+gott=superjättemegagott!!), men jag tror faktiskt att största anledningen till att det är årets bästa kladdekaka är för att Anton vispade så bra, och för att Jeppe satte i chokladbitarna så fint. Team work ftw!

Nr. 7 Lys Melk-Kladdkaka
100 gram smör eller margarin
3 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
5 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
Lys Melk efter smak (helst nästan för mycket)

Ugn: 225 grader
Vispa smör och socker vitt (eller så vitt som det går om du använder handvisp)
Tillsätt ägg och vispa väl. Häll i vaniljsocker, salt och kakao, blanda om och vispa sist ner mjölet.
Ha ner smeten i en form och tryck i Lys Melk i hela kakan. (Se bild)
Grädda i 12-15 minuter i mitten av ugnen, ta ut och låt svalna något innan ni sätter i er den med detsamma!
Det blir inga rester kan jag lova....!
 Edit: Kakan blir, om möjligt, ännu godare dagen efter om den stått i kylen!!!!





Det här är mitt bidrag till Månadens Sötsak!


4 kommentarer:

  1. Måste baka denna nu!! ser så kladdigt och chokladigt ut :D

    SvaraRadera
  2. My god, ser dösmarrigt ut! Lys melk, blir alltid glad av bara ordet,tänk då en hel kladdkaka!

    SvaraRadera