Malmö
Ny header med vårtema måste självklart kompletteras med en vårig tårta!
Den här bakade vi när vi var i Råå och firade Tessies födelsedag!
Den här bakade vi när vi var i Råå och firade Tessies födelsedag!
Marängtårta med hallon, persika och vit choklad
Botten:
100 gram smör
1,5 dl strösocker
5 äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
Maräng:
5 äggvitor
2,5 dl strösocker
Fyllning:
Vaniljkräm (köpt)
Frysta hallon
Persikor (konserverade)
Topping:
Vispgrädde
Kiwi
Vit choklad
Sätt ugnen på 150 grader
Botten: Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
Vispa smör och socker poröst. Rör ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken och sist mjölet som blandats med bakpulvret. Rör till en jämn smet.
Marängen: Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum. Vispa ner resten av sockret.
Bred ut smeten till bottnen i långpanna med bakplåtspapper, 30 x 40 centimeter.
Vispa smör och socker poröst. Rör ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken och sist mjölet som blandats med bakpulvret. Rör till en jämn smet.
Marängen: Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum. Vispa ner resten av sockret.
Bred ut smeten till bottnen i långpanna med bakplåtspapper, 30 x 40 centimeter.
Bred över marängen toppigt.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter.
Gör vaniljkräm enligt förpackningen, skär så många persikor du vill ha i bitar.
Dela kakan på mitten, bred på vaniljsåsen och fördela persikorna och hallonen.
Lägg på locket med marängen upp och bred över den vispade grädden.
Dela ca två kiwi och dekorera på toppen. Bryt vit choklad och "singla över".
Tah daaah!
(Påminner mig lite om porslinet Berså)
ser underbart ut.
SvaraRaderaTack! Den är väldigt god också, så prova! ;)
SvaraRaderaden ser fin ut
SvaraRaderahej
SvaraRadera//ludde
ska botten o marängerna gräddas samtidigt?
SvaraRadera