12/30/2011

En klassisk Brownie med massa choklad!

Härnösand
Igår var vi hemma hos Ida på kvällsfika! Jag älskar när det blir sådär att tiden bara försvinner och alla ser förvirrade ut när klockan helt plötsligt är halv ett på natten och ingen riktigt vill gå hem. Klockan halv tre fick vi alla åka hem med en känsla av mys i magen.
Att man kan känna sig så bekväm med vissa människor, det är härligt. Ja, härligt!
Vi hade med oss den här kakan som en kompromiss mellan Jeppes: Vi bakar en kladdkaka! Och mitt: Kan vi inte prova något nytt?

Klassisk Brownie 
ca 12 bitar
 
30 gram grovt hackad mörk choklad

175 gram smör

325 gram strösocker

130 gram mjöl

3 ägg

(50 gram grovt hackad mörk choklad +
50 gram grovt hackad vit choklad)

florsocker att dekorera med

Värm ugnen till 175 grader
Smält choklad och smör i en värmetålig skål över ett vattenbad.
Ta bort kastrullen och häll över smeten i en bunke där du tillsätter socker under ordentlig omrörning!
Rör i mjölet och tillsätt sedan äggen. Rör till en tjock och slät smet!
(Släng i chokladbitarna och rör runt lite så att de hamnar lite här och där.. )
Häll smeten i en form klädd i bakplåtspapper och grädda i ca 30-35 minuter.
Låt kakan svalna och pudra över florsocker!
Skär i stora bitar och njut till gott Brunkulla-te och underbara människor!

Receptet kommer från Jeppes julklapp till mig: Lyxiga cupcakes och läckra kakor (en bok jag spanat på i flera månader!)

4 kommentarer:

  1. den har ja ju åxå!!:D

    SvaraRadera
  2. Jag såg den första gången hos dig, sen var jag såld och ville ha en själv! :D

    SvaraRadera
  3. fantastisk bok! många fina recept, speciellt red velvet cupcakes. underbara!

    SvaraRadera