11/16/2011

Makalösa Macarons!

Malmö
Vår kusin har som tidigare nämnt varit här ett par dagar men sitter nu på ett flyg tillbaka mot staterna.
Det har blivit många festliga middagar, en lyxbrunch och en hel bakdag då Erika köpte mandelmjöl och jag pallrade mig hem till min farmors lägenhet i Lund!

Erika tipsade om hemsidan Fine Cooking där de har "how-to-videos" och kvällen innan vårt bakäventyr kollade vi på ett klipp om macarons, så att vi macaron-newbies var väl förberedda dagen efter!

Almond Macarons 
ca 30 st 
4,2 dl + 2 tsk florsocker

3 dl + 2 tsk mandelmjöl

4 stora äggvitor (rumsvarma)

0,6 dl strösocker

Ung: ~150 grader
Smeten: Ta fram 3 plåtar och lägg bakplåtspapper på dem
Sikta florsockret och mandelmjölet i samma skål. Blanda ihop och ställ åt sidan.
Vispa äggen på låg hastighet och öka hastigheten efter hand (1-2 minuter)
Tillsätt strösockret medan du vispar, lite i taget.
Fortsätt vispa äggvitorna tills de blir som maräng (glansig, och när du lyfter upp elvispen ska vitornas toppar hålla sig raka och inte böja sig. Det tar ca 4-8 minuter)
Använd en slickepott och vänd ner hälften av florsocker/mandelmjölmixen i äggvitorna. När det mesta har blandats in, vik in den resterande socker/mjölblandningen. 
(Här hällde vi in ungefär en ½ tsk vaniljextrakt, kan uteslutas!)
Spritsa ut ca 60 klickar och låt stå i minst 20 minuter tills dess att de känns torra på ytan.
Grädda mitt i ugnen och rotera plåten efter 8 minuter. Totalt ska de vara i ugnen ca 20 minuter.
Låt svalna och para sedan ihop efter storlek.


Vi fyllde våra med Lemoncurd och Whiskeyganache


















1 kommentar: